De gemeente Velsen organiseert een webinar voor ondernemers, dat delen we hier graag op onze site.

De gemeente wil haar eigen CO2-uitstoot drastisch verlagen. Hoe? Dat is onderwerp van gesprek tijdens het webinar ‘Aan de slag met CO2-reductie’ op 23 november a.s. Ondernemers zijn van harte uitgenodigd. Wethouder Sebastian Dinjens vertelt samen met programmamanager duurzaamheid Arnold Los wat de plannen van de gemeentelijke organisatie zijn. Ze delen inzichten en geven tips aan ondernemers hoe ze zelf aan de slag kunnen gaan.

Datum: maandag 23 november
Tijd: 19.30 – 21.00 uur
Voor wie: ondernemers, werkgevers en andere geïnteresseerden
Locatie: online
Aanmelden: duurzaam@velsen.nl

Velsen is op weg naar een duurzame, klimaatneutrale gemeente. Een onderdeel hiervan is het verminderen van CO₂-uitstoot om zo klimaatverandering tegen te gaan. Dit doen we samen met inwoners, ondernemers, instellingen en organisaties. Verrassend hoeveel er al gebeurt en hoeveel er nog kan!

CO2-uitstoot in Velsen drastisch verlagen, #hoedan?
Wat is een beter begin, dan om te kijken naar wat je zelf doet? Dit geldt voor ondernemers en inwoners, maar natuurlijk ook voor ons als gemeente! Daarom hebben we dit jaar de CO2-uitstoot van de gemeentelijke organisatie berekend. We keken onder andere naar het energieverbruik van de gemeentelijke gebouwen, de inkoop van producten, naar de manier waarop wij ons verplaatsen en het gebruik van brandstof. Wat blijkt? Wij kunnen als gemeentelijke organisatie verrassend veel CO₂ besparen!

Duurzaam Velsen, #hetkan!
En als wij dat kunnen, dan kunnen jullie dat ook! Wij delen als gemeente onze ervaring en inzichten zodat de samenleving in Velsen hiervan kan profiteren. Als we allemaal samen aan de slag gaan met onze CO₂-voetafdruk, zijn we goed op weg naar een Duurzaam Velsen!

23 november delen wij ons CO₂-reductieplan tijdens het webinar: motivatie om zelf aan de slag te gaan. We geven inzicht in maatregelen en acties die je kunt uitvoeren en er is gelegenheid tot het stellen van vragen. Meld je aan via duurzaam@velsen.nl.