In Velsen staat een nagenoeg energieneutraal huis!

Enkele leden van de coöperatie waren onlangs door Henk Schoorl in Velsen-Zuid uitgenodigd om te kijken wat hij aan verduurzaming van zijn huis heeft gedaan. Vijf jaar geleden is de familie Schoorl begonnen met het verduurzamen van hun huis. Dat heeft een veel lagere energierekening en comfort opgeleverd. En het huis uit 1927 kreeg in 2013 het energielabel A.  Een fantastisch resultaat.

Henk heeft veel maatregelen genomen. Enkele daarvan: voorzetramen en dubbele ramen. De muren zijn geimpregneerd met een waterwerende vloeistof en gevuld met isolatie. Verder zet Henk de verwarming iets later aan, een graad lager en iets eerder op de avond uit.

Verder zijn bijna alle lampen  door ledverlichting en spaarlampen vervangen; hiermee daalde zijn stroomverbruik op verlichting met 92 %. Verder zijn er zonnepanelen geplaatst om eigen energie op te wekken. En pelletkachels om warmte op te wekken als vervanging van de verwarmingsketel op gas.

Duurzaam kan dus in combinatie met comfort en een lagere energierekening. Henk Schoorl laat zien dat het kan en levert hiertoe al een prachtige bijdrage aan een beter milieu.

Henk, nogmaals bedankt voor de gastvrijheid en enthousiasme.

huis henk schoorl buiten klein