Zaterdag 19 maart stonden we samen met de gemeente Velsen en het Duurzaam Bouwloket op twee lokaties in Velsen met de energiebus. In Velsen-Zuid bij de brandweerkazerne en in Santpoort-Noord op het marktterrein.

In diverse buurten zijn in de afgelopen weken bij bewoners een gratis warmtescan van hun huis gemaakt. Bij de Energiebus was men uitgenodigd meer informatie te halen over energie-bespaarmogelijkheden. Natuurlijk waren voorbijgangers ook welkom.

Bij de tafel van onze energiecoöperatie kon men daarnaast ook een afspraak maken met een energiecoach. De opgeleide energiecoaches zijn inwoners van Velsen en komen bij de mensen thuis. Zij geven handige tips en denken mee hoe je op korte en lange termijn energie
kunt besparen. En wat je eventueel zelf kunt opwekken, denk daarbij aan zonnepanelen voor elektriciteit, zonneboilers voor warm water of warmtepompen voor verwarming en warm water.

De energiecoaches van Energiek Velsen zijn inmiddels al enkele jaren actief en hebben al vele Velsenaren verder geholpen. Op 19 maart zijn er tientallen contacten gelegd met mensen waar we een afspraak mee gaan plannen.

Ook een afspraak maken? Zie onderstaande button.