Succesvolle energie bespaarbijeenkomst en speed dates in Santpoort-Zuid 19 augustus

Woensdag 19 augustus zat een grote groep bewoners in de tuin en de binnenruimte van Restaurant Boschbeek in Santpoort-Zuid bij een presentatie van lokale energiecoöperatie Energiek Velsen. Naast presentaties over energiebesparingen en subsidies namen bewoners deel aan speed dates met energiecoaches.

Energie besparen is de eerste stap op weg naar minder energieverbruik. De energiecoaches van Energiek Velsen helpen inwoners om dit te bereiken en daarmee ook geld te besparen. Na een korte presentatie met onder meer tips zaten inwoners circa 20 minuten aan tafel met een energiecoach om de voor hen belangrijkste stappen in hun huis door te nemen. Bij een tweede presentatie werd er informatie gegeven over subsidies en financieringsmogelijkheden.

Martijn Mewe van Energiek Velsen: ”Dit is een van de manieren om inwoners laagdrempelig en praktisch te bereiken en verder op weg te helpen en dat gaat de afgelopen maanden prima. De bijeenkomst is deels buiten gehouden vanwege de huidige maatregelen en het aantal mensen dat erbij kan zijn is gemaximaliseerd op 40 personen. We hebben op de avond veel enthousiaste reacties gekregen”.

TWEEDE AVOND OP 26 augustus 2020
Er is nog een tweede bijeenkomst op woensdag 26 augustus. De inloop om 19.30 uur en er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Inwoners uit alle kernen van Velsen zijn welkom. Meer informatie en aanmelden op onze site (klik hier).