Stagiaires Nova College aan de slag bij coöperaties

Sinds begin september versterken 3 gemotiveerde stagiaires van de ODIJ IJmond onze energiecoöperatie en zij zetten zich ook in voor de energiecoöperaties Eco Beverwijk, Eco Heemskerk en DUEC Uitgeest. De drie studenten volgen de opleiding Junior Consultant Duurzaamheid bij het NOVA College.

Wij zijn blij met hun inzet en ook goed om te zien dat deze generatie zich vanaf nu al inzet voor dit belangrijke thema.

Van links naar rechts op de foto: Rob van Goinga, Sanne van den Heiligenberg en Dana Dekker.

Een korte introductie.

Ik ben Rob van Goinga en ben 20 jaar oud. En doe de opleiding Junior Consultant Duurzaamheid. Zit nu in mijn 2e jaar van de opleiding. Hiervoor deed ik de opleiding installatietechniek. Zodoende ben ik verder gaan kijken voor de toekomst. En ben ik terecht gekomen bij deze opleiding. En dat sluit ook nog goed aan op mijn vorige opleiding. In mijn vrije tijd ben ik graag in de sportschool te vinden. En in de weekenden met vrienden op stap of andere leuke dingen plannen.

Mijn naam is Sanne van den Heiligenberg, ik ben 17 jaar oud. Momenteel zit ik op de opleiding Junior Consultant Duurzaamheid in het 2e leerjaar op het Nova College. Ik heb gekozen voor deze opleiding omdat ik na het halen van mijn vmbo diploma een opleiding moest kiezen en het stukje duurzaamheid in deze opleiding leek mij erg interessant. Daarnaast lijkt het mij erg mooi om mensen te helpen en meer informatie te geven over duurzaamheid want met oog op de toekomst is dit een erg belangrijk onderwerp. Mijn hobby is paardrijden, zelf heb ik ook eigen pony’s en rijden we bijna elk weekend wedstrijden. Daarnaast vind ik het ook erg leuk om met vrienden af te spreken. Mijn motivatie voor deze opleiding en stage is vooral dat ik mensen wil helpen met de duurzame veranderingen van deze tijd. Het geeft mij een goed gevoel als ik met een beetje moeite een groot verschil kan maken voor een beter milieu.

Mijn naam is Dana Dekker (23) en sinds kort loop ik stage bij OD IJmond in samenwerking met verschillende energiecoöperaties. Ik volg de opleiding Junior Consultant Duurzaamheid aan het Nova College in Beverwijk en zit nu in het tweede jaar. Ik ben deze opleiding gaan volgen om mee te kunnen werken aan de energietransitie en wil hier graag mijn steentje aan bijdragen.
In mijn vrije tijd vind ik het leuk om creatief bezig te zijn en doe dan ook veel aan tekenen en fotografie. Verder ben ik gek op muziek en bezocht ik veel concerten en festivals. Ook hou ik van lezen en films kijken en ga ik graag naar de bioscoop.