Aanleg zonnestroom installatie op dak Stormvogels van start

De eerste zonnepaneleninstallatie in IJmuiden waarmee bewoners in de buurt hun stroom kunnen opwekken wordt definitief aangelegd. Lokale duurzame energiecoöperatie Energiek Velsen is blij met deze stap en hoopt dat er nog vele daken in Velsen zullen volgen.

Enkele weken geleden was er een informatiebijeenkomst in IJmuiden waar geïnteresseerde bewoners geïnformeerd zijn over het project. Vervolgens hebben voldoende mensen binnen een week ingeschreven, zodat de aanleg van de installatie definitief van start kan. “In onze zoektocht de afgelopen jaren naar een dak zijn we blij met deze eerste mogelijkheid mensen uit het postcodegebied rond het pand te kunnen laten participeren”, aldus Joost Kok en Martijn Mewe van Energiek Velsen. “Dit is voor onze coöperatie en Velsen weer een mijlpaal en een manier om via je eigen energierekening thuis de opgewekte stroom te verrekenen. Dat maakt de postcoderoos zo uniek. We geloven dat na dit eerste dak snel meer daken zullen volgen.”

De aanleg van de installatie en de participatie door inwoners gaat gewoon door, ondanks het faillissement van autobedrijf Stormvogels. Dat bedrijf was huurder van het pand en dat staat geheel los van dit project. Momenteel wordt de planning gemaakt, het doel is het dak voor eind april operationeel te hebben.

Er zijn nog enkele laatste zonnestroomdelen beschikbaar voor mensen die geïntereseerd zijn om mee te doen in dit unieke gezamenlijke zonnestroomproject: KIJK HIER