De energiecoaches van lokale energiecoöperatie Energiek Velsen hebben de afgelopen weken ruim 50 warmtescans uitgevoerd bij Velsense woningen.

Hans de Kiefte, een van de energiecoaches van de coöperatie licht toe: “Voordat de zon opkomt is het beste moment om met onze speciale warmtecamera de scan van buiten en binnen in de woning te doen. We vragen de bewoners om in de nacht ervoor de verwarming aan te laten, zodat we met de warmtecamera kunnen zien waar er eventueel warmte uit de woning ontsnapt. Dan weet je waar je maatregelen kunt nemen om uiteindelijk meer gas (en geld) te besparen en meer comfort in huis te houden”.

Afgelopen vrijdag 19 februari was er onder meer een woning in Velserbroek aan de beurt voor een gratis warmtescan. De woningeigenaar heeft zelf mee kunnen kijken en kunnen zien waar er nog wat kleine ingrepen gedaan kunnen worden, en om te bekijken of het zinnig is om de beglazing aan te gaan passen.

De beste periode om een warmtescan uit te voeren is nu bijna voorbij, er is voldoende warmteverschil nodig tussen de buiten- en binnentemperatuur. Echter voor geïnteresseerden is het mogelijk zich op de wachtlijst te plaatsen. In het najaar komt er een nieuwe ronde, waarvan een deel gratis aangeboden kan worden door de energiecoöperatie, dankzij een subsidie.