In de meivakantie wordt er gewerkt aan de schoolpleinen van de Jan Campertschool in Driehuis. Wij fietsten er langs en hebben wat foto’s gemaakt van de werkzaamheden. Een mooie ontwikkeling voor ons als energiecoöperatie te noemen op onze site, ook al hebben wij hier geen actieve rol in. Maar het is mooi te zien dat de jongste jeugd hiermee ervaring leert opdoen.

De pleinen krijgen een nieuwe inrichting met veel groen (nieuwe bomen en struiken), plekken waar regenwater in de bodem opgenomen kan worden, nieuwe spelaanleidingen, speeltoestellen en minder stenen.

Met de nieuwe inrichting zorgen we dat de leerlingen er nog leuker kunt spelen, dat er buiten les gegeven kan worden en dat er meer schaduw komt. Tegelijkertijd wordt regenwater op speciaal daarvoor ingerichte plekken verzameld op het plein en daar kan wegzakken in de grond.

Met deze nieuwe inrichting vergroot de school het speelplezier. Het daagt kinderen meer uit en biedt meer ruimte om te ontdekken en te ervaren. Tegelijkertijd zorgt de school ervoor dat de effecten van klimaatverandering beter kunnen worden opgevangen. Meer schaduw waardoor de pleinen koeler blijven en meer ruimte voor water waardoor de wateroverlast kleiner wordt.