Energiecoaches als proef langs de deuren hij huurwoningen in IJmuiden

Afgelopen vrijdag 16 april belden energiecoaches van Lokale duurzame energie coöperatie Energiek Velsen aan bij bewoners in IJmuiden Zeewijk. Ook waren hier coaches bij van Eco Beverwijk, Eco Heemskerk en DUEC Uitgeest bij aanwezig als onderdeel van een zogenaamde pilot voor het regionale programma Duurzamer Wonen.

Huurders kregen de mogelijkheid een kort gesprek te hebben met een energiecoach over tips voor energiebesparing en meer comfort in de huurwoning. Daarnaast ontvingen zij onder meer tochtstrips, radiatorfolie en LED-lampen: energiebesparende middelen die eenvoudig aan te brengen zijn en direct meer comfort geven. Willem Bastmeijer, een van de energiecoaches: “Veel bewoners gaan de tochtstrips voor de voordeur gebruiken en waren positief over ons bezoek”.

De energiecoöperaties werken samen in het regionale programma Duurzamer Wonen, waarin ook de Omgevingsdienst IJmond en gemeenten een rol spelen en er subsidiegeld beschikbaar is. Gezamenlijk gaan zij zich nu ook op de grote groep huurders richten en hen helpen met energiebesparing. Goed voor het comfort en de portemonnee. Het programma wordt verder voorbereid met als doel rond de zomer op te schalen.