Energiek Velsen

Lokaal betrokken

LEES VERDER
Energiek Velsen

Samen voordeel

Doe mee met een inkoopactie

LEES VERDER

Lokaal betrokken

LEES VERDER

Samen slim duurzamer

Energiek Velsen is een lokale energiecoöperatie en een initiatief van inwoners uit Velsen, opgericht in 2013. Wij bedenken mogelijkheden en organiseren diverse initiatieven om samen met andere inwoners onze huizen en omgeving energiezuiniger en (nog) comfortabeler te maken. Door gezamenlijke projecten zoals zonnedaken, voordeel via inkoopacties etc. En je kunt via ons groene stroom afnemen van Greenchoice. Doe je ook mee?

Bekijk het zonnestroomdak in Santpoort-Noord:

[ klik op animatie om te bekijken]

Ervaar ook een energiecoach gesprek

Een van onze energiecoaches, Peter Wiers, beantwoordt in onderstaand filmpje enkele vragen, In mei 2020 heeft energiecoach John Schmidt onze burgemeester online geholpen met advies hoe energie te besparen in zijn woning. Hieronder een aanbeveling en enkele fragmenten uit het gesprek.

[ klik op video om te bekijken]

Mooie impressie van de vloggers van de campagne Duurzaam Velsen; opening zonnestroomdak Stormvogels en gesprek met Energiek Velsen energiecoaches Henk Schoorl en John van Opijnen.

Onze resultaten tot nu toe

Hiernaast een overzicht van inwoners die hebben meegedaan met onze acties. De stand medio 2020: ruim 5.000 zonnepanelen op Velsense huizen en 130 huizen met geïsoleerde spouwmuren via onze gezamenlijke inkoopacties (en in samenwerking met Eneregio). Een mooie aanvulling in groene energie in onze gemeente. Goed voor ca. 500 stroomneutrale woningen. Sinds medio 2020 kunnen inwoners van Velsen via ons in een elektrische deelauto rijden. Per eind 2020 realiseren we ons tweede gezamenlijke zonnestroomdak, waarin buurtbewoners kunnen deelnemen, goed voor 367 zgn. zonnestroomdelen. Bij onze coöperatie zijn ruim 550 leden aangesloten.

Nieuws

lokale energie opwek

Participeer met zon- of winddelen

samen voordeel

Met inkoopacties

 groene energie

Slim via Greenchoice

er warmpjes bijzitten

Op naar een gasloze woning